hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    vanocni kyselica (2).JPG
    • vanocni kyselica (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Prosinec 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Prosinec 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Fazole namočíme dle návodu na sáčku a poté je uvaříme do měkka. Pokud je budete vařit v papiňáku nastavte si 30 minut od začátku syčení. Hotové fazole scedíme, ale vodu, ve které se fazole vařily nevyléváme. 2 - V hrnci zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený čenek, promícháme, přidáme nastrouhanou mrkev s petrželí, vše opět důkladně promícháme a povaříme 3 minuty za občasného promíchání. Potom přidáme kysané zelí i se šťávou, sušené rozpůlené švestky a vše zalijeme 1,4 l vývaru z fazolí. Přidáme všechno koření, dle chuti sůl, vše znovu promícháme a přivedeme k varu. Vaříme 12 minut. Přibližně v polovině přidáme houby a na kolečka nakrájenou klobásu. Pokud máme čerstvé, nakrájíme je na osminky a povaříme na másle 3 minuty. Pokud používáme sušené houby, namočíme je cca2 hodiny před vařením a do polévky je vložíme i s houbovou vodou(na zalití hub není potřeba litr vody...). 3 - Nakonec vložíme do polévky rozšlehaná vejce a kysanou smetanu. Vše důkladně promícháme a báječná štědrovečerní kyselica je hotová. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny


















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz