hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    vanocni kyselica (2).JPG
    • vanocni kyselica (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Fazole namočíme dle návodu na sáčku a poté je uvaříme do měkka. Pokud je budete vařit v papiňáku nastavte si 30 minut od začátku syčení. Hotové fazole scedíme, ale vodu, ve které se fazole vařily nevyléváme. 2 - V hrnci zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený čenek, promícháme, přidáme nastrouhanou mrkev s petrželí, vše opět důkladně promícháme a povaříme 3 minuty za občasného promíchání. Potom přidáme kysané zelí i se šťávou, sušené rozpůlené švestky a vše zalijeme 1,4 l vývaru z fazolí. Přidáme všechno koření, dle chuti sůl, vše znovu promícháme a přivedeme k varu. Vaříme 12 minut. Přibližně v polovině přidáme houby a na kolečka nakrájenou klobásu. Pokud máme čerstvé, nakrájíme je na osminky a povaříme na másle 3 minuty. Pokud používáme sušené houby, namočíme je cca2 hodiny před vařením a do polévky je vložíme i s houbovou vodou(na zalití hub není potřeba litr vody...). 3 - Nakonec vložíme do polévky rozšlehaná vejce a kysanou smetanu. Vše důkladně promícháme a báječná štědrovečerní kyselica je hotová. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny


















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz