hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    hrachová s vepřovým masem (2).JPGhrachová s vepřovým masem (1).JPG
    • hrachová s vepřovým masem (2).JPG
    • hrachová s vepřovým masem (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Listopad 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Listopad 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Hrách namáčíme dle návodu na sáčku. V tlakovém hrnci uvaříme plec a připravíme si tak vývar. Stačí 30 minut od začátku syčení hrnce a vývar je hotový. Maso vyndáme, necháme ho vychladnout a potom ho nakrájíme na menší kousky. Do vývaru z plece přidáme hrách i s vodou, ve které byl namočený. Hrách vaříme opět ideálně v tlakovém hrnci a opět stačí 30 minut od začátku syčení. 2 - Mezitím vložíme do menšího hrnce na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, celer a brambory. Zeleninu zalijeme vodou jen tak, aby se dusila. Vaříme dokud zelenina a brambory nejsou měkké. Na menší nepřilnavé pánvi osmahneme krátce na sádle na drobno nakrájenou cibuli. 3 - Uvařený hrách i s vývarem nalijeme do polévkového hrnce. Celkově byste měli mít 1, 5 litru vývaru. Do vývaru přidáme zasmahlou cibuli a vše rozmixujeme. Potom přidáme mletou papriku, pepř a dle chuti sůl. Následně přidáme uvařenou zeleninu s brambory , vložíme do hrnce také na kousky nakrájené maso a vaříme dále ještě 5 minut. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Necháme polévku přejít varem ještě 3 minuty a je hotovo. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz