Postup
1 - Hrách namáčíme dle návodu na sáčku. V tlakovém hrnci uvaříme plec a připravíme si tak vývar. Stačí 30 minut od začátku syčení hrnce a vývar je hotový. Maso vyndáme, necháme ho vychladnout a potom ho nakrájíme na menší kousky. Do vývaru z plece přidáme hrách i s vodou, ve které byl namočený. Hrách vaříme opět ideálně v tlakovém hrnci a opět stačí 30 minut od začátku syčení. 2 - Mezitím vložíme do menšího hrnce na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, celer a brambory. Zeleninu zalijeme vodou jen tak, aby se dusila. Vaříme dokud zelenina a brambory nejsou měkké. Na menší nepřilnavé pánvi osmahneme krátce na sádle na drobno nakrájenou cibuli. 3 - Uvařený hrách i s vývarem nalijeme do polévkového hrnce. Celkově byste měli mít 1, 5 litru vývaru. Do vývaru přidáme zasmahlou cibuli a vše rozmixujeme. Potom přidáme mletou papriku, pepř a dle chuti sůl. Následně přidáme uvařenou zeleninu s brambory , vložíme do hrnce také na kousky nakrájené maso a vaříme dále ještě 5 minut. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Necháme polévku přejít varem ještě 3 minuty a je hotovo. Dobrou chuť.