Postup
1 - V hrnci na malém množství sádla krátce osmahneme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, promícháme ji se slaninou a lehce ji zpěníme. Potom přidáme na kostičky nakrájené brambory, vše promícháme, krátce asi 1 minutu povaříme a vše následně zalijeme 1,5 l vývaru z morkové kosti. Vše přivedeme k varu a povaříme na mírně staženém plameni 25 minut. 2 - Potom přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a na kolečka, která napůlíme nakrájený pórek. Vše vaříme dalších 10 minut. Nakonec vše co nejvíce rozmixujeme elektrickým mixérem. Pokud by byla polévka moc hustá, nařeďte ji trochou vývaru z kosti. Polévku dle chuti dosolíme, přidáme kysanou smetanu, vše metličkou promícháme a již nevaříme. V nepřilnavé pánvi na malém množství másla lehce osmahneme na kostičky nakrájenou housku nebo rohlík. Těmito krutony ozdobíme jednotlivé porce. Dobrou chuť.