Postup
1 - Nejprve si v tlakovém hrnci připravíme vývar. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky (né tu zeleninu z vývaru!) a orestujeme na sádle za občasného promíchání. Teprve potom přidáme na drobno nakrájenou cibuli, zeleninu promícháme a ještě minutu restujeme. Zeleninu poté zalijeme 1,5 l zeleninového vývaru, přidáme na kostičky nakrájené brambory, dvě lžíce krupice, vše důkladně promícháme, přivedeme k varu a vaříme klasických 12 minut dokud brambory a zelenina nezměknou. Tenhle čas obvykle stačí. V polovině vaření přidáme na čtvrtky nakrájené houby a sůl a stáhneme plamen na polovinu. Dovaříme tak aby vše bylo měkké a houby pustily do polévky svou chuť a vůni. Nakonec polévku dle chuti dosolíme, přidáme majoránku, pepř, prolisovaný česnek a uvařené ječné kroupy. Vše opět důkladně promícháme a necháme přejít varem 3 minuty. Polévku ozdobte pažitkou, na kterou jsem já zapomněl...Dobrou chuť.