hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    šumavská bramboračka (2).JPGšumavská bramboračka (1).JPG
    • šumavská bramboračka (2).JPG
    • šumavská bramboračka (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Leden 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Leden 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si v tlakovém hrnci připravíme vývar. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky (né tu zeleninu z vývaru!) a orestujeme na sádle za občasného promíchání. Teprve potom přidáme na drobno nakrájenou cibuli, zeleninu promícháme a ještě minutu restujeme. Zeleninu poté zalijeme 1,5 l zeleninového vývaru, přidáme na kostičky nakrájené brambory, dvě lžíce krupice, vše důkladně promícháme, přivedeme k varu a vaříme klasických 12 minut dokud brambory a zelenina nezměknou. Tenhle čas obvykle stačí. V polovině vaření přidáme na čtvrtky nakrájené houby a sůl a stáhneme plamen na polovinu. Dovaříme tak aby vše bylo měkké a houby pustily do polévky svou chuť a vůni. Nakonec polévku dle chuti dosolíme, přidáme majoránku, pepř, prolisovaný česnek a uvařené ječné kroupy. Vše opět důkladně promícháme a necháme přejít varem 3 minuty. Polévku ozdobte pažitkou, na kterou jsem já zapomněl...Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny


















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz