hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    šumavská bramboračka (2).JPGšumavská bramboračka (1).JPG
    • šumavská bramboračka (2).JPG
    • šumavská bramboračka (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si v tlakovém hrnci připravíme vývar. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky (né tu zeleninu z vývaru!) a orestujeme na sádle za občasného promíchání. Teprve potom přidáme na drobno nakrájenou cibuli, zeleninu promícháme a ještě minutu restujeme. Zeleninu poté zalijeme 1,5 l zeleninového vývaru, přidáme na kostičky nakrájené brambory, dvě lžíce krupice, vše důkladně promícháme, přivedeme k varu a vaříme klasických 12 minut dokud brambory a zelenina nezměknou. Tenhle čas obvykle stačí. V polovině vaření přidáme na čtvrtky nakrájené houby a sůl a stáhneme plamen na polovinu. Dovaříme tak aby vše bylo měkké a houby pustily do polévky svou chuť a vůni. Nakonec polévku dle chuti dosolíme, přidáme majoránku, pepř, prolisovaný česnek a uvařené ječné kroupy. Vše opět důkladně promícháme a necháme přejít varem 3 minuty. Polévku ozdobte pažitkou, na kterou jsem já zapomněl...Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny


















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz