hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Fazolová lokšová polévka ze Slovácka (1).JPGFazolová lokšová polévka ze Slovácka (2).JPG
    • Fazolová lokšová polévka ze Slovácka (1).JPG
    • Fazolová lokšová polévka ze Slovácka (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Září 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Září 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Fazole namáčíme ve vodě, ideálně přes noc. Ve stejné vodě uvaříme fazole s trochou soli a bobkovým listem. Fazole vaříme 25 minut od začátku syčení hrnce. Na polévku by jsme měli mít po uvaření fazolí cca 1,5 l vody. 2 - Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme lžíci hladké mouky, vše promícháme a vytvoříme si tak jíšku, kterou naředíme 300 ml vody. Vše přivedeme k varu, téměř stáhneme plamen a vaříme za občasného promíchání pod pokličkou 10 minut. 3 - Z předepsaných surovin vytvoříme tuhé těsto. To buďto rozválíme válečkem na tenký plát, nebo si pomůžeme strojkem na těstoviny. Vyválený plát srolujeme do ruličky, kterou následně nakrájíme na kolečka. 4 - Uvařené fazole nalijeme do polévkového hrnce, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, uvařenou jíšku, vše důkladně promícháme, trochu stáhneme plamen a vaříme 12 minut, během kterých zelenina změkne. Nakonec polévku dle chuti dosolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Přidáme nakrájené lokše Vše necháme přejít ještě 3 minuty varem. Lokše nechte pod pokličkou dojít ještě 5 minut. Hotovo. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na polévku














  • Na lokše







  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz