hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Fazolová lokšová polévka ze Slovácka (1).JPGFazolová lokšová polévka ze Slovácka (2).JPG
    • Fazolová lokšová polévka ze Slovácka (1).JPG
    • Fazolová lokšová polévka ze Slovácka (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Fazole namáčíme ve vodě, ideálně přes noc. Ve stejné vodě uvaříme fazole s trochou soli a bobkovým listem. Fazole vaříme 25 minut od začátku syčení hrnce. Na polévku by jsme měli mít po uvaření fazolí cca 1,5 l vody. 2 - Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme lžíci hladké mouky, vše promícháme a vytvoříme si tak jíšku, kterou naředíme 300 ml vody. Vše přivedeme k varu, téměř stáhneme plamen a vaříme za občasného promíchání pod pokličkou 10 minut. 3 - Z předepsaných surovin vytvoříme tuhé těsto. To buďto rozválíme válečkem na tenký plát, nebo si pomůžeme strojkem na těstoviny. Vyválený plát srolujeme do ruličky, kterou následně nakrájíme na kolečka. 4 - Uvařené fazole nalijeme do polévkového hrnce, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, uvařenou jíšku, vše důkladně promícháme, trochu stáhneme plamen a vaříme 12 minut, během kterých zelenina změkne. Nakonec polévku dle chuti dosolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Přidáme nakrájené lokše Vše necháme přejít ještě 3 minuty varem. Lokše nechte pod pokličkou dojít ještě 5 minut. Hotovo. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na polévku














  • Na lokše







  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz