Postup
1 - Na másle lehce zasmahneme hladkou mouku a vytvoříme si jíšku, kterou zalijeme 1 l vývaru, přidáme kmín a a pepř, vše metličkou důkladně promícháme, přivedeme k varu, téměř stáhneme plamen a necháme probublávat 1 hodinu. Dle potřeby přiléváme vývar. 2 - Po hodině polévku scedíme a do čistého vývaru vložíme na plátky nakrájené houby. přidáme 1,2 l vývaru z morkové kosti a povaříme houby 5 minut. Potom přidáme 1/2 litru mléka, dle chuti polévku osolíme a povaříme vše ještě 7 minut na plameni staženém na polovinu. 3 - Mezitím si připravíme drobení. promícháme vejce s hrubou moukou a z hotového těstíčka nabíráme přibližně půl lžičky a vkládáme takto těstíčko do vroucí vody. Takto drobení povaříme 7 minut. Drobení pak vložíme do hotové polévky. Dobrou chuť.