Postup
1 - Z morkové kosti a kližky s i uvaříme v tlakovém hrnci vývar, celkově budeme potřebovat 3 litry vývaru. Zelenina by měla být ve vývaru mírně ponořená, takže budete potřebovat tolik vývaru aby jste jím zeleninu zalili. Maso vyndáme, necháme vychladnout a nakrájíme ho na menší kousky. Maso zatím necháme v talíři. Vývar vlijeme do polévkového hrnce, přidáme květák a listovou kapustu nakrájené na menší kousky, kedlubnu nakrájenou na hranolky, mrkev, celer a petržel nakrájíme na struhadle na tenké plátky, brambory na kostičky, přidáme sůl a koření a přivedeme k varu. Vaříme dokud není květák a brambory měkké. 2 - Mezitím si z másla mouky připravíme jíšku. Na rozpuštěném másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme lžíci hladké mouky a dobře vše metličkou promícháme, zalijeme 350 ml vývaru, znovu vše promícháme metličkou, přivedeme k varu, téměř stáhneme plamen a hotovu jíšku vložíme do polévky a polévku vaříme dokud není zelenina měkká. Nakonec přidáme na plátky nakrájený česnek majoránku, vrátíme do polévky nakrájené maso a povaříme ještě 5 minut. Hotovo. Polévka je velmi silná a chutná. Dobrou chuť.