hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
  • Snadné

  • 4 a více porcí

  • Do 30 minut

  • Česko

    Střední Morava

  • 341
    Valašský čír
    valašský čír (2).JPGvalašský čír (1).JPG
    • valašský čír (2).JPG
    • valašský čír (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Září 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Září 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Sušené houby namáčíme alespoň 1 hodinu ve vodě. Do polévkového hrnce vložíme namočené houby i s vodou ve které se namáčely. Přidáme čerstvé houby nakrájené na čtvrtky a vše zalijeme 1 l vody. Přivedeme k varu, přidáme sůl a povaříme klasických 12 minut. Potom přidáme mléko, ve kterém jsme si rozmíchali bryndzu. Vše důkladně promícháme a přidáme nasekaný kopr. Opět vše důkladně promícháme a povaříme vše ještě 12 minut. Do hotové polévky vložíme oříšek másla a nudle, které necháme v horké polévce dojít. Můžete použít domácí nudle nebo když pospícháte, použijte klasické kupované vlasové nudle. Bryndzu vybírejte tak, aby podíl ovčího a kravského sýra byl 50:50, protože bryndza jen z ovčího sýra není pro každého, má svou typickou vůni, která nemusí být každému po chuti. Na talíři ozdobíme polévku čerstvým koprem. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny










    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz