hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
  • Snadné

  • 4 a více porcí

  • Do 30 minut

  • Česko

    Střední Morava

  • 336
    Valašský čír
    valašský čír (2).JPGvalašský čír (1).JPG
    • valašský čír (2).JPG
    • valašský čír (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Sušené houby namáčíme alespoň 1 hodinu ve vodě. Do polévkového hrnce vložíme namočené houby i s vodou ve které se namáčely. Přidáme čerstvé houby nakrájené na čtvrtky a vše zalijeme 1 l vody. Přivedeme k varu, přidáme sůl a povaříme klasických 12 minut. Potom přidáme mléko, ve kterém jsme si rozmíchali bryndzu. Vše důkladně promícháme a přidáme nasekaný kopr. Opět vše důkladně promícháme a povaříme vše ještě 12 minut. Do hotové polévky vložíme oříšek másla a nudle, které necháme v horké polévce dojít. Můžete použít domácí nudle nebo když pospícháte, použijte klasické kupované vlasové nudle. Bryndzu vybírejte tak, aby podíl ovčího a kravského sýra byl 50:50, protože bryndza jen z ovčího sýra není pro každého, má svou typickou vůni, která nemusí být každému po chuti. Na talíři ozdobíme polévku čerstvým koprem. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny










    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz