Postup
1 - Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce a zalijeme 1 l vody. Přidáme dle chuti sůl, přivedeme brambory k varu a vaříme je do měkka. Z kopru oddělíme lístky od stvolu. Ten v sekáčku nasekáme na kašičku. Právě tato kašička dodá koprovce výraznější chuť a vůni. Jemné koprové lístky nasekáme nožem na menší kousky. Připravíme si také vejce na tvrdo. Vodu přiveďte k varu, vlože vejce a na minutce si nastavte 9 minut. Vejce nechte vychladnout, později je použijete jako ozdobu polévky. 2 - Když začnou brambory měknout, přidáme mléko, ocet, cukr a koprovou kašičku, trochu stáhneme plamen a vaříme ještě 10 minut. Nakonec přidáme kysanou smetanu a nožem nasekané koprové lístky. Polévku důkladně promíchejte metličkou, nechte přejít varem 3 minuty a je hotovo. Hotovou polévku ozdobte vejci na tvrdo nakrájenými na menší kousky. Dobrou koprovou chuť.