hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    grochovjunka (2).JPGgrochovjunka (1).JPG
    • grochovjunka (2).JPG
    • grochovjunka (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Květen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Květen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Hrách namáčíme dle návodu na sáčku. V tlakovém hrnci si připravíme vývar z uzeného žebra. Když máme vývar hotový, vyndáme žebro, necháme ho vychladnout a obereme z něj zbytky masa. Do uzeného vývaru přidáme hrách i s vodou, ve které se hrách namáčel. Od chvíle kdy začne hrnce syčet si nařídíme minutku a vaříme 40 minut. 2 - Hrachovo - uzený vývar vlijeme do polévkového hrnce. Celkově by jsme měli mít 1,5 - 1,7 l polévky. Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, přivedeme k varu a povaříme 12 minut. Po 10 minutách vaření všechnu zeleninu a hrách rozmixujeme. Dle chuti polévku osolíme. Mezitím si na másle osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme ji do polévky, přidáme také obrané maso z žebra . Nakonec do polévky přidáme majoránku, dle chuti polévku dosolíme, přidáme česnek a povaříme na mírně staženém plameni ještě 5 minut. V troubě opečeme rohlíky nakrájené na kostičky do křupava. Na talíři vložíme do polévky několik opečených kostiček rohlíku a trochu uzeného masa nakrájeného na kostičky. Zdobení polévky zakončíme přidáním čerstvé petrželky. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny
















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz