hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    grochovjunka (2).JPGgrochovjunka (1).JPG
    • grochovjunka (2).JPG
    • grochovjunka (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Hrách namáčíme dle návodu na sáčku. V tlakovém hrnci si připravíme vývar z uzeného žebra. Když máme vývar hotový, vyndáme žebro, necháme ho vychladnout a obereme z něj zbytky masa. Do uzeného vývaru přidáme hrách i s vodou, ve které se hrách namáčel. Od chvíle kdy začne hrnce syčet si nařídíme minutku a vaříme 40 minut. 2 - Hrachovo - uzený vývar vlijeme do polévkového hrnce. Celkově by jsme měli mít 1,5 - 1,7 l polévky. Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, přivedeme k varu a povaříme 12 minut. Po 10 minutách vaření všechnu zeleninu a hrách rozmixujeme. Dle chuti polévku osolíme. Mezitím si na másle osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme ji do polévky, přidáme také obrané maso z žebra . Nakonec do polévky přidáme majoránku, dle chuti polévku dosolíme, přidáme česnek a povaříme na mírně staženém plameni ještě 5 minut. V troubě opečeme rohlíky nakrájené na kostičky do křupava. Na talíři vložíme do polévky několik opečených kostiček rohlíku a trochu uzeného masa nakrájeného na kostičky. Zdobení polévky zakončíme přidáním čerstvé petrželky. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny
















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz