Postup
1 - Do tlakového hrnce vložíme slepici, zalijeme ji dostatkem vody, přidáme nové koření, celý černý pepř, bobkový list, sůl a velkou hrst koriandru i se stvoly. Vaříme cca 1 hodinu. 2 - Slepici vyndáme z tlakového hrnce, necháme ji vychladnout a obereme z ní maso, které nakrájíme na menší kousky. Vývar scedíme a vyndáme kuličky koření, bobkový list a koriandr- Do vývaru vložíme na kolečka nastrouhanou kořenovou zeleninu a povaříme ještě 10 minut. Dle potřeby dolijeme vodu. Celkem by jste měli mít 1,5 - 1,7 l vývaru. 3 - Na lžíci sádla lehce zasmahneme žampiony nastrouhané na plátky, zalijeme je vývarem, vrátíme zpět maso ze slepice nakrájené na menší kousky, pepř, ocet, dle chuti můžeme polévku dosolit a povaříme 12 minut na mírně staženém plameni. Nakonec přidejte do polévky rozšlehaná vejce, které ještě chvíli v polévce metličkou mícháme. Necháme přejít 3 minuty varem na staženém plameni, přidáme tak akorát nudlí, vypneme plamen a necháme nudle pod pokličkou 5 minut dojít. Jednotlivé porce ozdobte čerstvým koriandrem. Dobrou chuť.