Postup
1 - Fazole namáčíme dle návodu na sáčku. Fazole i s vodou ve které stály, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme dostatkem vody, přidáme bobkový list, slaninu a na plátky nakrájený česnek. Od doby kdy začne hrnec syčet, vaříme fazole 35 - 40 minut. Na konci by jste měli mít 1,7 - 2 l vývaru. 2 - Vývar scedíme, vyndáme slaninu a bobkový list. Oboje můžete vyhodit. Do vývaru přidáme na menší kousky nakrájené zelí, na drobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený pórek, brambory nakrájené na kostičky, dle chuti sůl a všechno koření. Polévku vaříme dokud nejsou brambory a zelenina měkké. Obvykle stačí tradičních 12 minut. Polévka je hustá, sytá a velmi zdravá. Dobrou chuť.