hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    brndzová z puchva (1).JPG
    • brndzová z puchva (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Červen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Červen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - V tlakovém hrnci si osolené vodě nejprve uvaříme dobře propláchnuté kroupy. Od doby kdy začne hrnec syčet, vaříme kroupy 30 minut. Scedíme je a zatím necháme v zakrytém talíři. 2 - Brambory nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Z uvařených brambor si odlijeme 3 naběračka bramborové vody a brambory scedíme. 3 - Z kořenové zeleniny, cibule a nového koření si v tlakovém hrnci uvaříme zeleninový vývar. Na polévku budeme potřebovat 1,4 l vývaru. 4 - Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, vše dobře promícháme a přilijeme 1,4 l vývaru. Přidáme 3 naběračky bramborové vody, brynzu, kmín, na malé kousky nakrájené nebo nakrouhané zelí a dle chuti sůl. Vaříme dokud zelí nezměkne. Potom přidáme uvařené brambory, kroupy, smetanu a hrst nasekaného kopru. Vše důkladně promícháme, trochu stáhneme plamen a povaříme ještě 3 minuty. A je hotovo. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz