hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    brndzová z puchva (1).JPG
    • brndzová z puchva (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - V tlakovém hrnci si osolené vodě nejprve uvaříme dobře propláchnuté kroupy. Od doby kdy začne hrnec syčet, vaříme kroupy 30 minut. Scedíme je a zatím necháme v zakrytém talíři. 2 - Brambory nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Z uvařených brambor si odlijeme 3 naběračka bramborové vody a brambory scedíme. 3 - Z kořenové zeleniny, cibule a nového koření si v tlakovém hrnci uvaříme zeleninový vývar. Na polévku budeme potřebovat 1,4 l vývaru. 4 - Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, vše dobře promícháme a přilijeme 1,4 l vývaru. Přidáme 3 naběračky bramborové vody, brynzu, kmín, na malé kousky nakrájené nebo nakrouhané zelí a dle chuti sůl. Vaříme dokud zelí nezměkne. Potom přidáme uvařené brambory, kroupy, smetanu a hrst nasekaného kopru. Vše důkladně promícháme, trochu stáhneme plamen a povaříme ještě 3 minuty. A je hotovo. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz