Postup
1 - Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Přidáme na drobno nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, promícháme a povaříme na mírně staženém plameni 5 minut. Přidáme koření, víno, na menší kousky nakrájený fenykl a přilijeme 1,4 l rybího vývaru. Šafrán natlučeme ve hmoždíři a misku tzv. vymejeme vývarem a přidáme do polévky. Dle chuti osolíme. Vaříme dokud fenykl nezměkne. 2 - V menším hrnci uvaříme v osolené vroucí vodě s hrstkou petrželky mořský koktejl 10 - 15 minut. Plody scedíme nebo si vývar z nich necháme na rychlou rybí polévku. 3 - Uvařené plody vložíme do polévky a necháme přejít ještě 5 minut varem. Hotovou polévku ozdobte čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.