hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    jitrnicová libenská polévka (2).JPGjitrnicová libenská polévka (1).JPG
    • jitrnicová libenská polévka (2).JPG
    • jitrnicová libenská polévka (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Květen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Květen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si v tlakovém hrnci připravíme vývar z morkové kosti. V hotovém vývaru morek rozmixujeme. Celkově by jsme měli mít 1,5 - 1,7 l vývaru. V tlakovém hrnci také uvaříme v lehce osolené vodě kroupy, které před vařením propláchneme vodou. Od doby kdy hrnec začne syčet, vaříme kroupy 30 minut a je hotovo. 2 - Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zalijeme ji morkovým vývarem, přidáme vymačkané jitrnice a vše, zejména jitrnicovou náplň, dobře rozmícháme. Vše povaříme 10 minut,přidáme prolisovaný česnek a všechno koření, případně polévku dle chuti dosolíme. Stáhneme trochu plamen a povaříme polévku ještě 5 minut. Do hotové polévky vložíme uvařené a scezené kroupy a polévku opět promícháme. Dobrou jitrnicovou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny












    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz