Postup
1 - Nejprve si v tlakovém hrnci připravíme vývar z morkové kosti. V hotovém vývaru morek rozmixujeme. Celkově by jsme měli mít 1,5 - 1,7 l vývaru. V tlakovém hrnci také uvaříme v lehce osolené vodě kroupy, které před vařením propláchneme vodou. Od doby kdy hrnec začne syčet, vaříme kroupy 30 minut a je hotovo. 2 - Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zalijeme ji morkovým vývarem, přidáme vymačkané jitrnice a vše, zejména jitrnicovou náplň, dobře rozmícháme. Vše povaříme 10 minut,přidáme prolisovaný česnek a všechno koření, případně polévku dle chuti dosolíme. Stáhneme trochu plamen a povaříme polévku ještě 5 minut. Do hotové polévky vložíme uvařené a scezené kroupy a polévku opět promícháme. Dobrou jitrnicovou chuť.