Postup
1 - Houby necháme namáčet ve vodě. Kroupy propláchneme a uvaříme v lehce osolené vodě v tlakovém hrnci. Od doby kdy začne hrnec syčet, vaříme kroupy 30 minut a jsou hotové. V hrnci na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, dobře vše promícháme a povaří 3 minuty za občasného míchnutí. 2 - Zeleninu zalijeme 1l vody a vaříme dokud zelenina není měkká, obvykle stačí 12 minut. Mezitím si z másla a hladké mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme 400 ml vody a metličkou vše důkladně promícháme. Přivedeme k varu, téměř stáhneme plamen a vaříme pod pokličkou za občasného promíchání 10 minut. Takto uvařenou jíšku vlijeme do polévky, dobře vše promícháme, přidáme namáčené houby a vodu, ve které se namáčeli, cca 0,4 - 0,5l , vložíme do polévky kroupy a na mírně staženém plameni povaříme polévku ještě 7 minut. Hotovo. Dobrou chuť.