hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    krupková zahiuštěná (1).JPGkrupková zahiuštěná (2).JPG
    • krupková zahiuštěná (1).JPG
    • krupková zahiuštěná (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Březen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Březen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Houby necháme namáčet ve vodě. Kroupy propláchneme a uvaříme v lehce osolené vodě v tlakovém hrnci. Od doby kdy začne hrnec syčet, vaříme kroupy 30 minut a jsou hotové. V hrnci na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, dobře vše promícháme a povaří 3 minuty za občasného míchnutí. 2 - Zeleninu zalijeme 1l vody a vaříme dokud zelenina není měkká, obvykle stačí 12 minut. Mezitím si z másla a hladké mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme 400 ml vody a metličkou vše důkladně promícháme. Přivedeme k varu, téměř stáhneme plamen a vaříme pod pokličkou za občasného promíchání 10 minut. Takto uvařenou jíšku vlijeme do polévky, dobře vše promícháme, přidáme namáčené houby a vodu, ve které se namáčeli, cca 0,4 - 0,5l , vložíme do polévky kroupy a na mírně staženém plameni povaříme polévku ještě 7 minut. Hotovo. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny










    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz