hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    krupková zahiuštěná (1).JPGkrupková zahiuštěná (2).JPG
    • krupková zahiuštěná (1).JPG
    • krupková zahiuštěná (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Houby necháme namáčet ve vodě. Kroupy propláchneme a uvaříme v lehce osolené vodě v tlakovém hrnci. Od doby kdy začne hrnec syčet, vaříme kroupy 30 minut a jsou hotové. V hrnci na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, dobře vše promícháme a povaří 3 minuty za občasného míchnutí. 2 - Zeleninu zalijeme 1l vody a vaříme dokud zelenina není měkká, obvykle stačí 12 minut. Mezitím si z másla a hladké mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme 400 ml vody a metličkou vše důkladně promícháme. Přivedeme k varu, téměř stáhneme plamen a vaříme pod pokličkou za občasného promíchání 10 minut. Takto uvařenou jíšku vlijeme do polévky, dobře vše promícháme, přidáme namáčené houby a vodu, ve které se namáčeli, cca 0,4 - 0,5l , vložíme do polévky kroupy a na mírně staženém plameni povaříme polévku ještě 7 minut. Hotovo. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny










    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz