hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    jihočeská zelná polévka (1).JPG
    • jihočeská zelná polévka (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Červen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Červen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Z morkové kosti a kořenové zeleniny si v tlakovém hrnci připravíme vývar. Pamatujte, že čím déle se vývar vaří, tím je zdravější a chutnější. Na polévku budete potřebovat 1,5 l scezeného vývaru a 50 ml vývaru na jíšku. 2 - Do hrnce na polévku vložíme zelí nakrájené na menší kousky, přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín a vše zalijeme 1,5 l vývaru. Dle chuti osolíme a přivedeme k varu. V menším hrnci si z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, kterou zalijeme 350 ml vývaru, přivedeme k varu, téměř stáhneme plamen a povaříme jíšku 10 minut, za občasného promíchání. Jíšku vložíme do polévky a vaříme dokud brambory nezměknou. Když jsou brambory měkké přidáme mléko a rozšlehané vejce. Vše promícháme metličkou a necháme přejít 3 minuty varem na staženém plameni. Hotovo. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na vývar







  • Na polévku:












  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz