Postup
1 - Z morkové kosti a kořenové zeleniny si v tlakovém hrnci připravíme vývar. Pamatujte, že čím déle se vývar vaří, tím je zdravější a chutnější. Na polévku budete potřebovat 1,5 l scezeného vývaru a 50 ml vývaru na jíšku. 2 - Do hrnce na polévku vložíme zelí nakrájené na menší kousky, přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín a vše zalijeme 1,5 l vývaru. Dle chuti osolíme a přivedeme k varu. V menším hrnci si z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, kterou zalijeme 350 ml vývaru, přivedeme k varu, téměř stáhneme plamen a povaříme jíšku 10 minut, za občasného promíchání. Jíšku vložíme do polévky a vaříme dokud brambory nezměknou. Když jsou brambory měkké přidáme mléko a rozšlehané vejce. Vše promícháme metličkou a necháme přejít 3 minuty varem na staženém plameni. Hotovo. Dobrou chuť.