hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    jihočeská zelná polévka (1).JPG
    • jihočeská zelná polévka (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Z morkové kosti a kořenové zeleniny si v tlakovém hrnci připravíme vývar. Pamatujte, že čím déle se vývar vaří, tím je zdravější a chutnější. Na polévku budete potřebovat 1,5 l scezeného vývaru a 50 ml vývaru na jíšku. 2 - Do hrnce na polévku vložíme zelí nakrájené na menší kousky, přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín a vše zalijeme 1,5 l vývaru. Dle chuti osolíme a přivedeme k varu. V menším hrnci si z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, kterou zalijeme 350 ml vývaru, přivedeme k varu, téměř stáhneme plamen a povaříme jíšku 10 minut, za občasného promíchání. Jíšku vložíme do polévky a vaříme dokud brambory nezměknou. Když jsou brambory měkké přidáme mléko a rozšlehané vejce. Vše promícháme metličkou a necháme přejít 3 minuty varem na staženém plameni. Hotovo. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na vývar







  • Na polévku:












  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz