Postup
1 - Hrách namáčíme ideálně přes noc. Do tlakového hrnce vložíme uzené žebro, plátek krkovice a namočený hrách i s vodou. Vše zalijeme dostatkem vody. Přivedeme k varu a od začátku pískání hrnce povaříme 35 minut. Maso a žebro vyndáme, maso nakrájíme na kostičky a z žebra obereme maso. Hrách s vývarem nalijeme do polévkového hrnce, celkem by jste měli mít 1,5 l vývaru. Hrách rozmixujeme, přidáme uzené, hořčici, na kostičky nakrájenou papriku, koření a polévku osolíme. Vše povaříme na mírně staženém plameni 12 minut. Tři minuty před koncem přidáme prolisovaný česnek. Dle chuti polévku dosolíme a je hotovo. Na talíři zdobíme jednotlivé porce nakrájenou jarní cibulkou. Dobrou chuť.