hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    jihočeská kulajda s houbami (1).JPGjihočeská kulajda s houbami (5).JPGjihočeská kulajda s houbami (2).JPG
    • jihočeská kulajda s houbami (1).JPG
    • jihočeská kulajda s houbami (5).JPG
    • jihočeská kulajda s houbami (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Srpen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Srpen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Sušené houby namáčíme ve vodě alespoň 30 minut. Z másla mouky si vytvoříme jíšku, promícháme ji metličkou, přidáme kmín, zasmahneme necelou minutu a zalijeme ji 1 litrem zeleninového vývaru, přivedeme k varu, stáhneme plamen a povaříme 30 minut pod pokličkou. Potom přidáme na kostičky nakrájené brambory, namočené houby i s houbovou vodou, dle chuti osolíme, přidáme lžící octa a vaříme dokud brambory nezměknou. Dle potřeby doléváme vývar, měli by jste mít cca 1, 4 l polévky. Když jsou brambory měkké přidáme kysanou smetanu a nasekaný kopr, dobře polévku promícháme a necháme přejít varem na staženém plameni 3 minuty. Polévka je hotová. 2 - Připravíme si zastřená vejce. Vejce vyndejte již na úplném začátku vaření z lednice. Když je polévka hotová, v menším hrnci s dostatkem vody, přivedeme vodu s octem k varu. Lžící mícháme zleva do prava vodu tak, aby jsme vytvořili vír. Do něho vložíme téměř z hladiny do vroucí vody vejce. Jak se vír točí, bílek se otočí okolo žloutku. Můžete tomu pomoci také lžící. Pokud chcete mít žloutek pevný vařte 3 minuty. Pokud tzv. na hniličku stačí minutka a kousek. Popravdě je to trochu o tréninku, pokud se vejce nepovede na poprvé buďte klidní, polévka bude chutná i tak. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na polévku












  • Na zastřená vejce







  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz