hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    jihočeská kulajda s houbami (1).JPGjihočeská kulajda s houbami (5).JPGjihočeská kulajda s houbami (2).JPG
    • jihočeská kulajda s houbami (1).JPG
    • jihočeská kulajda s houbami (5).JPG
    • jihočeská kulajda s houbami (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Sušené houby namáčíme ve vodě alespoň 30 minut. Z másla mouky si vytvoříme jíšku, promícháme ji metličkou, přidáme kmín, zasmahneme necelou minutu a zalijeme ji 1 litrem zeleninového vývaru, přivedeme k varu, stáhneme plamen a povaříme 30 minut pod pokličkou. Potom přidáme na kostičky nakrájené brambory, namočené houby i s houbovou vodou, dle chuti osolíme, přidáme lžící octa a vaříme dokud brambory nezměknou. Dle potřeby doléváme vývar, měli by jste mít cca 1, 4 l polévky. Když jsou brambory měkké přidáme kysanou smetanu a nasekaný kopr, dobře polévku promícháme a necháme přejít varem na staženém plameni 3 minuty. Polévka je hotová. 2 - Připravíme si zastřená vejce. Vejce vyndejte již na úplném začátku vaření z lednice. Když je polévka hotová, v menším hrnci s dostatkem vody, přivedeme vodu s octem k varu. Lžící mícháme zleva do prava vodu tak, aby jsme vytvořili vír. Do něho vložíme téměř z hladiny do vroucí vody vejce. Jak se vír točí, bílek se otočí okolo žloutku. Můžete tomu pomoci také lžící. Pokud chcete mít žloutek pevný vařte 3 minuty. Pokud tzv. na hniličku stačí minutka a kousek. Popravdě je to trochu o tréninku, pokud se vejce nepovede na poprvé buďte klidní, polévka bude chutná i tak. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na polévku












  • Na zastřená vejce







  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz