Postup
1 - Nejprve si připravíme z morkových kostí vývar. Kosti zalijeme v tlakovém hrnci vodou a vaříme je 2 - 3 hodiny. Potom na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme na drobno nakrájenou (na kolečka nastrouhanou) kořenovou zeleninu a na drobno nakrájené listy kapusty, vše podusíme na másle 2 minuty. Potom zeleninu zalijeme 2 litry vývaru z kostí, přivedeme k varu, stáhneme plamen na polovinu a dusíme pod pokličkou 30 minut. Uvařený vývar scedíme, použijeme ho později. Houby z vývaru vložíte později do polévky. 2 - Mezitím vložíme na kostičky nakrájené brambory do vroucí osolené vody, přidáme kmín, majoránku a vaříme dokud brambory nezměknou. Brambory scedíme, vývar z brambor nevyléváme. 3 - Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem z kostí, zeleniny a hub. Vše dobře promícháme metličkou, přivedeme k varu, stáhneme plamen na polovinu a povaříme za občasného promíchání pod pokličkou 15 minut, v případě potřeby nařeďte vývarem z brambor. Potom přidáme měkké brambory, na másle lehce podušené houby, přidáme mletý pepř a dolijeme dle potřeby vývarem z brambor a přidáme také houby z vývaru. Celkově by jste měli mít 2 až 2,5 l polévky. Po vložení hub a pepře polévku dle chuti dosolte a povařte na plameni staženém na polovinu ještě 10 minut. Na talíři ozdobte polévku čerstvou petrželkou. Polévka je trochu časově náročnější na přípravu, ale výsledek za to stojí. Pokud chcete ušetřit trochu času, můžete nahradit vývar z morkových kostí kvalitním bujónem, ale polévka tím samozřejmě chuťově utrpí. Dobrou houbovou chuť.