hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    jihočeská houbová bramboračka (2).JPGjihočeská houbová bramboračka (1).JPG
    • jihočeská houbová bramboračka (2).JPG
    • jihočeská houbová bramboračka (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si připravíme z morkových kostí vývar. Kosti zalijeme v tlakovém hrnci vodou a vaříme je 2 - 3 hodiny. Potom na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme na drobno nakrájenou (na kolečka nastrouhanou) kořenovou zeleninu a na drobno nakrájené listy kapusty, vše podusíme na másle 2 minuty. Potom zeleninu zalijeme 2 litry vývaru z kostí, přivedeme k varu, stáhneme plamen na polovinu a dusíme pod pokličkou 30 minut. Uvařený vývar scedíme, použijeme ho později. Houby z vývaru vložíte později do polévky. 2 - Mezitím vložíme na kostičky nakrájené brambory do vroucí osolené vody, přidáme kmín, majoránku a vaříme dokud brambory nezměknou. Brambory scedíme, vývar z brambor nevyléváme. 3 - Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem z kostí, zeleniny a hub. Vše dobře promícháme metličkou, přivedeme k varu, stáhneme plamen na polovinu a povaříme za občasného promíchání pod pokličkou 15 minut, v případě potřeby nařeďte vývarem z brambor. Potom přidáme měkké brambory, na másle lehce podušené houby, přidáme mletý pepř a dolijeme dle potřeby vývarem z brambor a přidáme také houby z vývaru. Celkově by jste měli mít 2 až 2,5 l polévky. Po vložení hub a pepře polévku dle chuti dosolte a povařte na plameni staženém na polovinu ještě 10 minut. Na talíři ozdobte polévku čerstvou petrželkou. Polévka je trochu časově náročnější na přípravu, ale výsledek za to stojí. Pokud chcete ušetřit trochu času, můžete nahradit vývar z morkových kostí kvalitním bujónem, ale polévka tím samozřejmě chuťově utrpí. Dobrou houbovou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na vývar














  • Ostatní














  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz