Postup
1 - Do tlakového hrnce vložíme kuřecí směs na polévku a kuřecí játra, přidáme kuličky pepře, zalijeme vodou, osolíme a připravíme si vývar. Z vývaru vyndáme skelet, necháme vychladnout a obereme z něj maso, které trochu pokrájíme a vložíme zpět do polévky. Vývar přecedíme a přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a česnek a na drobno nakrájenou cibuli. Vše přivedeme k varu a povaříme 12 minut. 2 - Uvařená játra rozmixujeme v mléce, přidáme zbytek předepsaných surovin a vytvoříme si těsto konzistence jako na palačinku. Jako palačinku pak těsto také na pánvi osmahneme. Svítek necháme trochu vychladnout a nakrájíme ho na menší kousky, které vložíme do polévky. Dle chuti dosolíme, polévku povaříme ještě 10 minut a je hotovo. Svítek je velmi chutný. Na talíři porce ozdobte čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.