Postup
1 - Nejprve si v míse smícháme mouku, cukr a kypřící prášek. Pak vytvoříme ve středu důlek, rozklepneme do něj vejce, přidáme med a mléko( použil jsem lesní jelikož tak rychle nekrystalizuje, pokud máte med již ztuhlý musíte ho opatrně a pomalu rozehřát nebo použít pastový anebo kupovaný v supermarketech, ten nekrystalizuje nikdy, jelikož okolo medu tak akorát proletěl…). Pomalu hrneme do středu smíchanou mouku a trochu u toho otáčíme mísou. Nakonec vypracujeme tuhé hladké těsto (trvalo mi to asi 12 minut, je to tedy náročná ruční práce…), které vytvarujeme třeba do tvaru knedlíku a necháme v lednici odležet 12 hodin zabalené v utěrce. 2 - Těsto po předepsané době vyndáme z lednice a necháme ho asi 20 minut povolit. Pak z něj válečkem vytvarujeme plát silný asi 3 mm a formičkami vykrajujeme různé tvary. Ze zbytků znovu vytvoříme plát a tak pořád dokola dokud máme těsto. Tyto tvary ukládáme na plech a pečící papír a uložíme ještě na pár hodin do lednice. 3-Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Než perníčky dáme péct pomašlujeme je rozšlehaným vejcem se lžící rumu. Pečte 14 minut, nechte vychladnout a uložte ideálně do dortové krabice vyložené ubrousky. Perníčky po vyndání z trouby ztvrdnou a to je v pořádku. Nechte je v krabici odležet 60 dní a krásně změknou. Jo trvá to, tyhle perníčky je ideální začít dělat již v říjnu. Jsou ale velmi chutné a stojí za to. Můžete je pak ještě nazdobit. Dobrou chuť.