hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Vánoční perníčky (6).JPGVánoční perníčky (8).JPGVánoční perníčky (4).JPGVánoční perníčky (2).JPGvánoční mísa (2).JPG
    • Vánoční perníčky (6).JPG
    • Vánoční perníčky (8).JPG
    • Vánoční perníčky (4).JPG
    • Vánoční perníčky (2).JPG
    • vánoční mísa (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si v míse smícháme mouku, cukr a kypřící prášek. Pak vytvoříme ve středu důlek, rozklepneme do něj vejce, přidáme med a mléko( použil jsem lesní jelikož tak rychle nekrystalizuje, pokud máte med již ztuhlý musíte ho opatrně a pomalu rozehřát nebo použít pastový anebo kupovaný v supermarketech, ten nekrystalizuje nikdy, jelikož okolo medu tak akorát proletěl…). Pomalu hrneme do středu smíchanou mouku a trochu u toho otáčíme mísou. Nakonec vypracujeme tuhé hladké těsto (trvalo mi to asi 12 minut, je to tedy náročná ruční práce…), které vytvarujeme třeba do tvaru knedlíku a necháme v lednici odležet 12 hodin zabalené v utěrce. 2 - Těsto po předepsané době vyndáme z lednice a necháme ho asi 20 minut povolit. Pak z něj válečkem vytvarujeme plát silný asi 3 mm a formičkami vykrajujeme různé tvary. Ze zbytků znovu vytvoříme plát a tak pořád dokola dokud máme těsto. Tyto tvary ukládáme na plech a pečící papír a uložíme ještě na pár hodin do lednice. 3-Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Než perníčky dáme péct pomašlujeme je rozšlehaným vejcem se lžící rumu. Pečte 14 minut, nechte vychladnout a uložte ideálně do dortové krabice vyložené ubrousky. Perníčky po vyndání z trouby ztvrdnou a to je v pořádku. Nechte je v krabici odležet 60 dní a krásně změknou. Jo trvá to, tyhle perníčky je ideální začít dělat již v říjnu. Jsou ale velmi chutné a stojí za to. Můžete je pak ještě nazdobit. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na těsto









  • Na pomazání






  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz