hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    marcipánová štola s griotkou (5).JPGmarcipánová štola s griotkou (4).JPGmarcipánová štola s griotkou (2).JPG
    • marcipánová štola s griotkou (5).JPG
    • marcipánová štola s griotkou (4).JPG
    • marcipánová štola s griotkou (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Březen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Březen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Hrozinky a kandované ovoce promícháme ve větší misce, přidáme rum a znovu promícháme. Takto připravené je necháme odležet 1 hodinu v lednici. Poté si připravíme kvásek. V míse rozdrolíme droždí, přidáme cukr a promícháváme ho s droždím dokud droždí není tekuté. Potom přidáme mléko, promícháme a přidáme mouku a znovu vše promícháme. Řídký, ale ne polévkový kvásek posypeme po povrchu lehce mouku , mísu zakryjeme utěrkou a necháme kynout v troubě předehřáté na 40 stupňů 50 minut. 2 - Do mísy hnětače vložíme mouku, cukr a vanilkový cukr, vejce, žloutky, polovinu mléka a kvásek. Spustíme hnětač na menší rychlost a když se začne tvořit těsto přidáme na kostičky nakrájené změklé máslo. Když je máslo v těstě rozmíchané, dle potřeby přilijeme zbytek mléka. Je lepší mléko přidávat postupně, než těsto utopit. A máslo těsto také zjemní. Poté přidáme špetku soli a hněteme těsto stále na menší rychlost ještě 6 minut. Poté přidáme do těsta na marinované rozinky s kandovaným ovoce, trochu zvýšíme rychlost hnětače a hněteme těsto dalších 6 minut. Těsto poté po povrchu posypeme moukou, mísu zakryjeme utěrkou a necháme kynout v troubě 2 hodiny. Těsto kyne déle, jelikož obsahuje hodně másla. 3 - Připravíme si marcipán. Do sekáčku vložíme oloupané mandle, přidáme cukr a griotku a necháme sekáček tak dlouho dělat jeho práci dokud se nevytvoří pevná hmota. Je možné že budete muset přidat o lžíci více griotky, pokud by se marcipán dlouho netvořil. Je možné, že máte menší sekáček, potom si budete muset rozdělit mandle s ostatními surovinami na dvě části. Z hotového marcipánu vytvoříme kulatý váleček. 4 - Vykynuté těsto propracujeme, vytvoříme obdélníkový plát a do první třetiny těsta vložíme váleček marcipánu. Těsto potom opatrně zavineme. Jde o to, aby místo, kde se těsto takzvaně secvakne bylo ve spodku a štóla se vám nerozjela do všech světových stran. Štólu necháme kynout jen tak dlouho dokud se trouba nerozehřeje na 150 stupňů. Při této teplotě pečte štólu 50 - 55 minut. Ihned po upečení ji potřete rozpuštěným máslem a nechte ji zcela vychladnout. Poté štólu pocukrujte a již si jen pochutnávejte. Dobrou marcipánovou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kvásek







  • Na těsto

















  • Na marcipán






  • Ostatní






  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz