Snadné
4 a více porcí
45 - 60 minut
Česko
Praha
Postup
1 - V dortové formě s průměrem 24 cm obalíme strany formy alobalem a na dno vložíme pečící papír. Změklé máslo šleháme s cukrem do pěny 15 minut. Broskve vyndáme z kompotu, necháme je odkapat od šťávy a nakrájíme je na tenké plátky. 2 - Mezitím promícháme ideálně v nerezové míse mléko a škrob, položíme mísu na hrnec s horkou vodou a metličkou mícháme dokud se nevytvoří kašička. Ta se vytvoří velmi rychle. Ihned sundejte mísu z hrnce a nechte kašičku zcela vychladnout. Potom do máslové pěny přidejte jeden žloutek a postupně přidávejte kašičku. Šlehejte tak dlouho dokud nevyšleháte zcela hladkou hmotu. 3 - Na dno formy rozložíme piškoty, poklademe je plátky broskví a pomažeme po povrchu první vrstvou krému. Potom to ještě jednou zopakujeme a poslední vrstvou budou piškoty. Zakryjte formu potravinářskou folií a nechte moučník ztuhnout 10 až 12 hodin v lednici. Poté vyšlehejte šlehačku se ztužovačem a rozetřete ji co nejvíce rovnoměrně po povrchu a také po stranách. Vložte moučník znovu do lednice cca na 2 hodiny. Potom potřete dortík polevou a následuje třetí a poslední tuhnutí na cca 2 hodiny. Potom použijte posypovou šablonu a dort po povrchu posypte kakaem a dozdobte nasekanými mandlemi. Dobrou chuť.