hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    kořenena linecka kolecka s citronovou polevou (1).JPGkořenena linecka kolecka s citronovou polevou (2).JPG
    • kořenena linecka kolecka s citronovou polevou (1).JPG
    • kořenena linecka kolecka s citronovou polevou (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Srpen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Srpen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - V míse promícháme všechny sypké suroviny na kolečka i s mandlemi. Potom přidáme nastrouhané máslo (snadněji vypracujete těsto, když máslo nastrouháte), vejce a vytvoříme těsto. Těsto bude trošku mazlavější než je u lineckého obvyklé, ale je to tak správně. Těsto nechte odležet 1 hodinu v lednici. 2 - Dobře pomoučněte vál, vyválejte plát těsta a vykrajovátky tvořte kolečka, která ihned podkládejte na pečící papír na plechu. Používejte pouze plná tvořítka bez otvorů. Kolečka pečte při teplotě 160 stupňů 22 minut. Kolečka nechte zcela vychladnout a poté je rozdělte na páry a spodní část koleček pomažte náplní. Horní část koleček pomažte polevou a tato kolečka s polevou nechte v lednici zatuhnout přes noc. Poté je spojte s namazanými kolečky a posypte nasekanými mandlemi. Výhodou tohoto receptu je, že kolečka můžete jíst již druhý den. Pokud je však necháte jako klasické vánoční pečivo pár dní za oknem nebo v chladu, rozhodně jim neuškodíte...Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kolečka












  • Na náplň







  • Na polevu






  • Ostatní





  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz