Snadné
4 a více porcí
60 - 90 minut
Česko
Praha
Postup
1 - V míse promícháme všechny sypké suroviny na kolečka i s mandlemi. Potom přidáme nastrouhané máslo (snadněji vypracujete těsto, když máslo nastrouháte), vejce a vytvoříme těsto. Těsto bude trošku mazlavější než je u lineckého obvyklé, ale je to tak správně. Těsto nechte odležet 1 hodinu v lednici. 2 - Dobře pomoučněte vál, vyválejte plát těsta a vykrajovátky tvořte kolečka, která ihned podkládejte na pečící papír na plechu. Používejte pouze plná tvořítka bez otvorů. Kolečka pečte při teplotě 160 stupňů 22 minut. Kolečka nechte zcela vychladnout a poté je rozdělte na páry a spodní část koleček pomažte náplní. Horní část koleček pomažte polevou a tato kolečka s polevou nechte v lednici zatuhnout přes noc. Poté je spojte s namazanými kolečky a posypte nasekanými mandlemi. Výhodou tohoto receptu je, že kolečka můžete jíst již druhý den. Pokud je však necháte jako klasické vánoční pečivo pár dní za oknem nebo v chladu, rozhodně jim neuškodíte...Dobrou chuť.