hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    težený závin s hruškami (4).JPGtežený závin s hruškami (1).JPGtežený závin s hruškami (2).JPG
    • težený závin s hruškami (4).JPG
    • težený závin s hruškami (1).JPG
    • težený závin s hruškami (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Do hnětače vložíme mouku promíchanou se solí. Přidáme ve vlažné vodě rozšlehané vejce spolu s rozpuštěným sádlem. Vše hněteme hnětací hákem nejprve na menší rychlost dokud se nezačne tvořit těsto. Potom zvýšíme rychlost a těsto hněteme 7 minut. Hnětací mísu zakryjeme utěrkou a necháme těsto odpočinout v troubě předehřáté na 40 stupňů 30 minut. 2 - Těsto rozdělíme na dva pláty, stejně tenké jako na štrúdl. Jednotlivé pláty pomažeme máslem, na středu je posypeme strouhankou z piškot a rozložíme na ně nastrouhané hrušky. Smícháme 3 lžíce cukru se skořicí a posypeme jím nastrouhané hrušky. Povrch posypeme hrozinkami a nasekanými mandlemi. Následně závin zavineme jak na štrúdl. Do pekáče položíme pečící papír a na něj záviny. Záviny potřeme rozpuštěným másle a posypeme po povrchu nasekanými mandlemi. Záviny pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 50 minut. Závin bude i po upečení převážně světlý. Je to proto, že těsto neobsahuje žádný cukr a není pomašlované vejci, ale máslem. Záviny nechte zcela vychladnout, naporcujte je a podávejte. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na těsto







  • Na náplň










  • Ostatní







  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz