Postup
1 - Do menšího hrnce nejprve vložíme cukr, med, olej, skořici, špetku a nadrcený hřebíček. Vše přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme vše 1 minutu. Potom přidáme kandované citrusové ovoce, vše opět promícháme a povaříme za stálého míchání metličkou ještě minutu. Směs odtavíme a necháme téměř vychladnout. Občas ji promícháme, aby neulpívala na dně hrnce. 2 - Mouku promícháme s kypřícím práškem. Do šlehače vložíme zchladlou směs, přilijeme 200 ml mléka a šleháme na nejvyšší rychlost 10 minut. Občas je nutné šlehač vypnout a pokud se směs lepí na dno, tak ji kuchyňskou špachtličkou ode dna odlepit. Čím déle se směs bude šlehat, tím se bude v mléce rozpouštět. Následně přidáme vejce a šleháme dalších 5 minut na nejvyšší rychlost. Potom rychlost trochu stáhneme a začneme přidávat promíchanou mouku. Nakonec přidáme nasekané mandle, ještě 2 minuty vše šleháme a těsto je hotové. Dle potřeby přilévejte během šlehání do těsta mléko. Těsto by mělo mít konzistenci asi jako na perník. 3 - Na pekáč rozložte pečící papír, nalijte do něj těsto a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů 40 minut. Upečený moučník potřete kondenzovaným mlékem. Na vychladlý moučník položte kandované třešně. Ty se však někdy těžko shání, proto je můžete nahradit gumovými bonbóny. Vychladlý moučník naporcujte a jednotlivé porce posypte nasekanými mandlemi. Dobrou chuť.