hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    vánoční medové řezy (1).JPGvánoční medové řezy (3).JPGvánoční medové řezy (2).JPG
    • vánoční medové řezy (1).JPG
    • vánoční medové řezy (3).JPG
    • vánoční medové řezy (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Do menšího hrnce nejprve vložíme cukr, med, olej, skořici, špetku a nadrcený hřebíček. Vše přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme vše 1 minutu. Potom přidáme kandované citrusové ovoce, vše opět promícháme a povaříme za stálého míchání metličkou ještě minutu. Směs odtavíme a necháme téměř vychladnout. Občas ji promícháme, aby neulpívala na dně hrnce. 2 - Mouku promícháme s kypřícím práškem. Do šlehače vložíme zchladlou směs, přilijeme 200 ml mléka a šleháme na nejvyšší rychlost 10 minut. Občas je nutné šlehač vypnout a pokud se směs lepí na dno, tak ji kuchyňskou špachtličkou ode dna odlepit. Čím déle se směs bude šlehat, tím se bude v mléce rozpouštět. Následně přidáme vejce a šleháme dalších 5 minut na nejvyšší rychlost. Potom rychlost trochu stáhneme a začneme přidávat promíchanou mouku. Nakonec přidáme nasekané mandle, ještě 2 minuty vše šleháme a těsto je hotové. Dle potřeby přilévejte během šlehání do těsta mléko. Těsto by mělo mít konzistenci asi jako na perník. 3 - Na pekáč rozložte pečící papír, nalijte do něj těsto a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů 40 minut. Upečený moučník potřete kondenzovaným mlékem. Na vychladlý moučník položte kandované třešně. Ty se však někdy těžko shání, proto je můžete nahradit gumovými bonbóny. Vychladlý moučník naporcujte a jednotlivé porce posypte nasekanými mandlemi. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na těsto















  • Ostatní







  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz