Postup
1 - Nejprve v míse smícháme mouku s práškem do pečiva, špetkou soli a cukry. Vytvoříme v míse důlek, do něj vložíme tvaroh, nastrouháme máslo, přidáme vejce. Postupně přidáváním sypkých surovin smíchaných s moukou na střed vypracujeme těsto, které si zvláčníme mlékem. Uvedené množství stačí. Když se začne tvořit těsto (a ono se tvořit začne...), přidáme hrozinky a kandované ovoce. Těsto důkladně promícháváme, dokud není těsto se všemi surovinami dostatečně promíchané. Pak ho necháme 20 minut odpočinout. 2 - Z těsta si vyválíme obdélníkový plát, dlouhý asi jako vánočka a široký jako klasické kuchyňské prkénko. Po delší straně přeložíme plát od kraje do půlky a z druhé strany ho zbývajícím těstem překryjeme z vrchu. Zaštípneme konce a vložíme štolu na plech s pečícím papírem. 3 - Štolu pečte v troubě předehřáté na 160 stupňů 45 - 50 minut. Štolu při pečení hlídejte, přeci jenom každá trouba peče trochu jinak...Hotovou štolu ihned pomažte rozpuštěným máslem. Štolu nechte zcela vychladnout a potom ji posypte moučkovým cukrem. Dobrou chuť.