Postup
1 - Oddělíme žloutky od bílků a z bílků a špetky soli si připravíme tuhý sníh. Ve šlehači třeme žloutky, cukr, máslo a zavařeninu na vyšší rychlost 10 minut. Potom přidáme kakao, citronovou kůru, v sekáčku na drobno nasekané lískové oříšky, mléko a postupně přidáváme mouku promíchanou s práškem do perníku. Nakonec na menší rychlost opatrně zašleháme sníh z bílků. S mlékem vždy trochu opatrně, kolik ho do těsta dáte nakonec záleží na tom kolik ho naváže mouka. Těsto by mělo být spíše řídčí. 2 - Těsto nalijeme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů 40 - 45 minut. Perník před vložením do trouby pomašlujte mlékem. Stejně tak upečený perník ihned pomašlujte mlékem a nechte zcela vychladnout. 3 - Cukr třeme s citronovou trávou 15 minut na vyšší rychlost. Polevou ihned pomažeme zcela vychladlý perník. Polevu posypeme nasekanými ořechy a kandovaným ovocem. Perník vložte do chladničky nechte polevu zatuhnout a potom ho naporcujte. Dobrou sladkou chuť.