Postup
1 - Nejprve oddělíme žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli si připravíme tuhý sníh, který zatím odložíme do chladničky. Ve šlehači třeme žloutky cukrem do zpěnění na vyšší rychlost 10 minut. Potom postupně přidáme olej a polovinu dávky vody. Potom přidáme sypké suroviny, které jsme si promíchali předem zbytek vody. Těsto má být klasicky jako na bábovku, v případě potřeby nařeďte vodou a olejem. Nakonec lehce zašleháme sníh z bílků. 2 - Formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou. Do formy nalijeme těsto a pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů 40 - 45 minut. Kontrolujeme špejlí. Pokud se na ni nic nelepí, je bábovka hotová. Posypte moučkovým cukrem a podávejte milé návštěvě k čaji nebo kávě. Dobrou chuť.