Postup
1 - Nejprve si z bílků a špetky soli připravíme tuhý sníh, který prozatím odložíme do chladničky. Máslo, cukr a žloutky třeme 20 minut. Potom přidáme na jemno nasekané mandle, strouhanku z piškot a 2 -3 minuty promícháme. Nakonec zlehka zašleháme tuhý sníh. 2 - Formu na koláč vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou moukou. Na dno pokládáme omyté a osušené třešně, na které vlijeme těsto. 3 - Pečeme 40 minut, prvních 20 minut na 170 stupňů, následně teplotu stáhneme na 160 stupňů. Po uplynutí času na pečení vypněte troubu, ale koláč z ní vyndejte až po 10 minutách. Nechte zcela vychladnout, zlehka ocukrujte a podávejte. Dobrou chuť. Tip - poznámka : Zcela vychladlý moučník dejte ještě tak na 2 hodiny do chladničky. Koláč tak získá zcela novou excelentní chuť a sníte ho nejspíše na posezení...Dobrou chuť.