Postup
1 - Nejprve si nastrouháme jablka, která promícháme se skořicí a rozinkami. Z bílků a špetky soli si připravíme tuhý sníh. Ve šlehači mícháme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutky 15 minut. Pak přidáme jablka a postupně přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Šleháme asi 5 minut a nakonec opatrně zašleháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy na chlebíček, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pečeme na 165 stupňů 60 minut, na druhé mřížce odspodu. Během pečení troubu neotvírejte. Po uplynutí času, troubu vypněte a moučník v ní nechte ještě 10 minut. Chlebíček vyndejte a nechte zcela vychladnout. Chutná skvěle k čaji i kávě. Dobrou chuť.