Postup
1 - Do šlehače vložíme vejce, cukr, hrubou mouku a vše šleháme ne nejvyšší rychlost 40 minut. Ta doba šlehání není překlep. Když uběhne 35 minut přidáme nastrouhanou čokoládu a mleté mandle a vše došleháme. Těsto nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů 45 - 50 minut. Bábovku nechte zcela vychladnout. 2 - Na polevu budeme potřebovat kromě předepsaných surovin také hrnec a nerezovou mísu, která si na hrnec „sedne”. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji k varu. Na hrnec posadíme nerezovou mísu, vložíme do ní na kousky nalámanou čokoládu a přidáme horkou vodu, ideálně z varné konvice. Metličkou vše mícháme 2 minuty a poleva je hotová. Polevou přelijeme bábovku, jak se nám to povede, polevu uhladíme a necháme ji zatuhnout v lednici. Na vaření můžete použít hořkou nebo mléčnou čokoládu na vaření, záleží na vás, koupit se dají obě. Dobrou chuť.