Postup
1 - Žloutky oddělíme od bílků a z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Ve šlehači třeme máslo a cukr 7 minut na nejvyšší rychlost. Potom přešleháme žloutky a šleháme další 3 minuty. Potom přidáme kysanou smetanu, citronovou šťávu a skořici a vše opět zašleháme cca 3 minuty. Následně přidáme 2/3 mléka a po lžících přidáváme piškotovou strouhanku a dle potřeby přiléváme mléko. Těsto by mělo být řidší asi jako na bábovku. Počítejte však s tím, že sníh těsto ještě zjemní. Vše tedy šleháme stále na vyšší rychlost. Když je vše zašlehané lehce zašleháme tuhý sníh. 2 - Těsto nalijeme do koláčové kulaté formy vymazané másle a vysypané hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů 40 minut. Po uplynutí doby pečení vypněte troubu a nechte moučník ještě 10 minut uvnitř. Moučník nechte zcela vychladnout a podávejte. Dobrou chuť.