hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    burgundský moučník (5).JPGburgundský moučník (4).JPGburgundský moučník (2).JPG
    • burgundský moučník (5).JPG
    • burgundský moučník (4).JPG
    • burgundský moučník (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Duben 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Duben 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Žloutky oddělíme od bílků a z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Ve šlehači třeme máslo a cukr 7 minut na nejvyšší rychlost. Potom přešleháme žloutky a šleháme další 3 minuty. Potom přidáme kysanou smetanu, citronovou šťávu a skořici a vše opět zašleháme cca 3 minuty. Následně přidáme 2/3 mléka a po lžících přidáváme piškotovou strouhanku a dle potřeby přiléváme mléko. Těsto by mělo být řidší asi jako na bábovku. Počítejte však s tím, že sníh těsto ještě zjemní. Vše tedy šleháme stále na vyšší rychlost. Když je vše zašlehané lehce zašleháme tuhý sníh. 2 - Těsto nalijeme do koláčové kulaté formy vymazané másle a vysypané hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů 40 minut. Po uplynutí doby pečení vypněte troubu a nechte moučník ještě 10 minut uvnitř. Moučník nechte zcela vychladnout a podávejte. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny











    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz